14463270_1241346632593050_5355446398957841384_n

נשות השנה הן הנשים שהשפיעו עלינו, הובילו מאבקים ריגשו הגיעו להישגים ובעיקר- הוכיחו כמה עוצמה נשית אמיתית קיימת בקרבנו. ביקשנו מהקוראות להציג את נשות השנה שלהן והופתענו מההיענות, בין הנשים שהוזכרו פעילות חברתיות, משוררות וסופרות, נשות רוח ונשות עשייה, וגם לא מעט חברות כנסת שמוכיחות שהבחירה בנשים משתלמת גם למפלגות כי עובדה – הקהל הנשי זוכר את הנציגות שלו ומצביע להן גם בקלפי וגם בפרגון. אנחנו מודות לכל מי שהשתתפה אלו נשות השנה של פוליטקלי קוראת לשנת תשע"ז                           %d7%a4%d7%a8%d7%a0%d7%95%d7%a1-%d7%a1%d7%9c%d7%9e%d7%a1%d7%94 %d7%a4%d7%a8%d7%a0%d7%95%d7%a1-%d7%a1%d7%9c%d7%9e%d7%a1%d7%942     %d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%9f-%d7%a9%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%a8

%d7%98%d7%9c%d7%99-%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%9c

טלי קורל היא נושאת הדגל במאבק למען נשים בזנות . קורל הקימה ומנהלת את העמוד When He Pays  וגם When He Pays. Me שני עמודים אלו חושפים את פניה האמתיים של הזנות כעולם אלים, ואת מצבן של נשים בזנות כחשופות לאלימות בלתי פוסקת וללא אפשרות אמיתית ליציאה מהזנות קורל נאבקת למגר את תרבות האונס, המנרמלת קנייה של נשים וסחר בו. טלי עוסקת בנושא הכי קשה, בחומרים מהדלת האחורית, לשם אנו לא רוצות אפילו להביט. לא רק עזרה לנשים שנקלעו למעגל הזנות. טלי חושפת את החומרים הכי קשים: ההחפצה של הנשים על ידי הגברים הצורכים שירותים אלה. הזנות נחשפת דרך שוק הבשר שהיא באמת. טלי עושה זאת חרף מחיר אישי והתמודדות קשה עם צרכני הזנות.

כתבו: Ossi Mokryn ו- Reut Gelblum

 

ירדן ג'רבי זוכת מדליית ארד בג'ודו באולימפידה בריו דה ז'ניירו היא לא רק ספורטאית חזקה ועתירת הישגים אלא גם יצירתית וחכמה. את תג השם ששימש אותה באולימפידה היא מכרה במכירה פומבית ב- 52 אלף דולרים אותם תרמה למחלקה להמטו-אונקולוגיה ילדים בבית חולים ״דנה-דואק״.

כתבה: שירה הדס-נקר

 

אגרנש מנגיסטו ופרנוס סלמסה. האמהות האמיצות שממשיכות להשמיע את קולן במקום שלא רוצים לשמוע בו את קולן, ולהאבק למען צדק לבניהם שהמדינה נטשה באכזריות, האחד, אברה מנגיסטו, הופקר בעזה והשני, יוסף סלמסה, נמצא מת לאחר שהיה קורבן לאלימות משטרתית. שלא במפתיע, שניהם חולקים צבע עור.

שרה פורנוס סלמסה, היא אשת השנה שלי. בנצ'יאמלק סלמסה היא אשת השנה שלי. אמו ואחותו של יוסף סלמסה זל. כמות הפעמים שאמרו להן ״עזבו את זה תוותרו, זה בושות לקהילה ועוד ועוד והן והמשפחה לא מוותרות, משמיעות קול חזק וברור, פורנוס ובאנצי אתן השראת עבורי ועבור הרבה אחרים.

צילומים: אריאל בשור, מעריב. גדי קבלו, ווינט.

כתבו: Limor Pinhasov ו-  tamar amit Yosef

%d7%9c%d7%a0%d7%94-%d7%a8%d7%95%d7%a1%d7%95%d7%91%d7%a1%d7%a7%d7%99

לנה רוסובסקי, בת 34, פעילה חברתית, מייסדת ומנהלת קבוצת פייסבוק פמיניסטית "רוסיות ללא חוש הומור וחבריהן" המונה כעת מעל 6000 חברות וחברים. הקבוצה הוקמה בשנת 2014 על מנת לגייס תמיכה לקמפיין כנגד מקרה של התבטאויות מיזוגניות וגזעניות כלפי נשים יוצאות ברית המועצות. בשנה החולפת גדל היקף הפיעלות של הקבוצה משמעותית בזכות מאמץ בלתי פוסק של לנה לגייס בנות (ובני) ברית חדשות. הקבוצה פתוחה לציבור על מנת לחשוף את החברות (והחברים) הלא דוברות רוסית לעולם התוכן, לדילמות ולסוגיות שיוצאות ברית המועצות בישראל מתמודדות יום יום. לנה מובילה ומפתחת את הקבוצה בהתנדבות, משקיעה מאמצים כבירים על מנת לשמור על מרחב מעניין, רלוונטי ומאפשר עבור המשתתפות. היא מקיימת שיתופי פעולה עם גופים ופלטפורמות שונות בתחום אקטיביזם חברתי ונותנת במה לקידום יוזמות חברתיות פמיניסטיות ו/או קשורות בקידום מעמדם של יוצאי ברית המועצות בישראל. הקבוצה משמשת כמעין "כיכר העיר" ומדי יום מועלים בה פוסטים בנושאים מגוונים שמתפתחים לדיונים משמעותיים, לעתים סוערים, ובעלי תהודה רחבה ביותר. שיתוף, תמיכה, הזדהות, קבלה, הכוונה, חיזוק, אמפתיה, למידה- זהו מבחר מצומצם של מילים שמתארות את המתרחש בין הכתלים הוירטואליים של "רוסיות ללא חוש הומור וחבריהן". היוזמה של לנה הפכה למרחב העיקרי לצורך השמעת הקול הייחודי עבור דור שלם של נשים וכן מאפשרת מבט בלתי אמצעי פנימה אל העולם המורכב של דוברות הרוסית בישראל.

לנה רוסובסקי מרכזת ציבור רחב תחת כנפי הקבוצה תוך מתן במה לאלו שקולם לא בהכרח נשמע, תוך יצירת מרחב וירטואלי בטוח ונעים, תוך מתן אפשרות להבעת דעה חופשית ובניית שיח תוסס ואמיתי שבו ערכי כבוד הדדים תופסים מקום מרכזי. לנה רוסובסקי היא סמל ודוגמא לאישה חזקה וקשובה, דעתנית ומכלילה ובעיקר פעילה חברתית אמיתית שעומדת מאחורי מעשיה ופועלת לטובת קידום אינטרסים של שוויון וקבלת האחר ללא מעצורים.

כתבו: Marina Shulman Shatil ו- Evgenia Glukhman

יוליה כסלו  – אחת האדמיניות של קבוצת ״רוסיות בלי חוש הומור וחבריהן״. על יצירת הבמה לדיונים, שותפות גורל ומחשבות של הנשים הסובייטיות ברחבי הארץ, ובכך עזרה בחיזוק מכלול הזהויות שלהן במרחב הציבורי, החברתי והתרבותי בישראל.
כתבה : טל קרוגמן

רחל סעיד  פעילה פמינסטית מזרחית
על פעילות פמיניסטית מזרחית, כולל עבודת הקודש בעמותת עמרם, ועל היותה אישה שמחויבת לרעיונות פמיניסטים באישי, במקצועי ובפוליטי.
כתבו: אושרה שייב לרר, נור שימשי, קרן אלקיים
ד"ר כרמית לוי – חוקרת ומרצה לגנטיקה בבית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב . עומדת בראש צוות המחקר באוני' תל אביב שהגיע לפריצת דרך בתחום הטיפול במלנומה
כתבו: רחל סעידאור סרי פעילה חברתית , הייתה בין מובילות המאבק נגד השחרור המוקדם של קצב.
כתבו: רחל סעיד

ספיר סלוצקר עמרן – פעילה חברתית , ממובלות המאבק לשחרור יונתן היילו
כתבו: רחל סעיד . תמונה : דודו בכר, הארץ.

שפי גולדווסר – חוקרת ישראלית-אמריקאית בתחום מדעי המחשב והקריפטוגרפיה, פרופסור להנדסת חשמל במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס.
זכתה בפרס טיורינג (המקבילה של פרס נובל בתחום מדעי המחשב) ופעמיים בפרס גדל. היא כתבה את האלגוריתמים שמאפשרים יצירת דפי אינטרנט מאובטחים.
כתבו : אשבל רצון
פרופסור יפעת ביטון – שהשבוע הפכה לפרופסור! משפטנית ופעילה חברתית-משפטית, חוקרת מובילה בתחום ביקורת המשפט הפרטי מהזווית הפמיניסטית-חברתית, ממייסדות מרכז תמורה ויו"ר המרכז.
כתבה : רוני קרני

אורי שביט
 אקטיביסטית,  עיתונאית, בלוגרית, מסעדנית, ומבקרת מסעדות. בגלל הובלת אורח החיים הטבעוני ע״י מגוון פעולות, מהרצאות ברחבי העולם וייעוץ קולינרי טבעוני למוסדות פרטיים וציבוריים בארץ (למשל עזרה בהרכבת התפריט הטבעוני בצה״ל).
כתבה : טל קרוגמן

חנה ואזנה גרינוולד (Hana Vazana Grunwald)
– במאית, מחזאית ומנחה קבוצות תיאטרון ישראלית.
שתי הצגות בבימויה זכו בפרסים ב"קיפוד הזהב" השנה ועוסקת כבר שנים בבימוי וכתיבת תיאטרון פמיניסטי, ופמיניסטי מזרחי
כתבו:רחל סעיד
%d7%a0%d7%92%d7%94
נגה כהן   פובליצסטית פמיניסטית וחוקר מגדר ויחסים בינלאומיים באונ׳ העברית. בגלל הכישורים והידע להפוך כל נושא למעניין ומעורר דיון ברחבי הרשת ובכלי התקשורת המסורתיים ובכך להשפיע על דעת הקהל (אוסם גנזו פרסומת בגלל ההדים שעורר אחד הטורים שכתבה).
כתבה : טל קרוגמן

מיטל כהן פעילה חברתית, פעילת דיור ציבורי, מפעילה מביתה (סוג של) גמ"ח של כל דבר (מזון, בגדים, ציוד ביה"ס וכו) עבור כל אדם שצריך.
מהמובילות הנאבקות, שלא עוצרת לרגע במאבק המתיש והמייאש על הדיור הציבורי.
כתבו : תמר פלדמן ,זהבה גרינפלד


לוסי אהריש
שוברת תקרות הזכוכית, העיתונאית ומגישת הטלוויזיה. על שהצליחה לשבור שתי תקרות זכוכית (מגדרית ולאומנית) ולהפוך לאשת תקשורת מעניינת, משפיעה וחוצת מגדר/ לאום/ צד פוליטי ועוד.
כתבה : טל קרוגמן

פרופסור שירה כנפו  חוקרת ישראלית לניורולוגיה באוניברסיטת חבל הבסקים, בספרד. היא עומדת בראש צוות החוקר את מחלת האלצהיימר במטרה למצוא תרופה למחלה.
פיתחה מנגנון ההופך תאי עצב לחסינים למחלת האלצהיימר בשלביה המוקדמים. השנה המחקר פורץ הדרך שלה התפרסם ועורר תקוות בקרב חולים, לאחר שהחוקרים הצליחו להשיב את מוחם של עכברים לתפקוד מלא.

 

תום יער הסטנדאפיסטית פרצה השנה בענק, יחד עם המגמה העולמית של קומיקאיות צעירות עולות (היי איימי שומר, לינה דנהאם) כאן בישראל יער כבשה השנה את הבמות הכי גדולות כמו ארץ נהדרת והיא מובילה קמפיין מסחרי גדול עם דמויות מגוונות ומגניבות. היא גם פמיניסטית בלי בושה ואחת המצחיקות שיש בשכונה.

 

%d7%90%d7%99%d7%94-%d7%96%d7%99%d7%a0%d7%90%d7%aa%d7%99

איה זינאתי, פעילה פמיניסטית מלוד ופעילה בתנועת בל"ד. קול חשוב במאבק באלימות כלפי נשים. השנה עסקה בין השאר בחיבור בין נשים ואירגונים פמיניסטיים מעזה עם ארגוני חברה אזרחית פלסטיניים בישראל להכשרות וחילופי רעיונות.

צילום: פייסבוק

כתבה: mor company

 

עילית זקצר היא במאית ותסריטאית ישראלית, זוכת פרס אופיר 2016 לבמאית הטובה ביותר והסרט העלילתי הטוב ביותר "סופת חול". יצירת המופת סופת חול משמיעה את קולן של הנשים הבדואיות. הסרט נבחר לייצג את ישראל בפרס האוסקר לסרט הזר הטוב ביותר.

 

השחקנית רובא בלאל עספור זכתה בפרס אופיר לשחקנית המשנה הטובה ביותר על תפקידה בתור האם בסופת חול. היא שיחקה גם את הדמות הנשית החזקה והמורכבת ב"התסריטאי".

כתבה: mor company

 

איבתיסאם מראענה נשאה השנה נאום פמיניסטי ואמיץ בטקס פרסי אופיר ובלשון נקבה, היא אף הכריזה על הסרט הזוכה (סופת חול) בערבית תחילה. איבתיסאם היא תסריטאית, במאית קולנוע וטלוויזיה ואשת תקשורת ערבית ישראלית בעלת חברת ההפקות אבתיסאם פילמס.

כתבה: mor company

 

ד״ר יופי תירוש משלבת באופן מעורר השראה בעיניי, בין מחקר אקדמי פמיניסטי לבין אקטיביזם. בשנים האחרונות היא ממקדת את מאמציה במאבק בהדרת נשים בכלל, ובפרט במסלולים האקדמיים לחרדים. היא מנהלת מחקרים בנושא, מודעת באופן מלא לכל הפרטים, נמצאת בכל דיון בנושא, וקולה נישא ברמה.  יופי היא כוח וקול בולט בזירה התקשורתית, המשפטית, והמדיניותית – בהעלאת מודעות להפרדה המתפשטת ובבלימתה. היא מובילה את המאבק בהדרת נשים במקום שבו הוא לא היה אמור להתחיל בכלל: במעוז הפתיחות והקידמה, באקדמיה. בשם ההכרה בצרכי המיעוט החרדי מתנהל בשנים האחרונות תהליך הדרגתי של הפרדה והדרת נשים, כולל מרצות, ממרחבי הוראה. למרות הבטחה שלא תהיה זליגה מתמשכת, יש כרגע כוחות שמושכים לקיים את התוכניות, וההפרדה, גם בתארים המתקדמים. וזו הדרה של נשים גם מלחם חוקה של האקדמיה, מהמנוע שמקיים אותה: המחקר. ד״ר יופי תירוש משקיעה שעות רבות מזמנה, ומהקריירה שלה, לנושא. היא מובילת האור לפני המחנה. היא מתנהלת בחוכמה ובתבונה, ואף ארגנה גוף מרשים של תומכות ותומכים.
המאבק שלה אולי נסתר מהעין, אבל אין להפריז בחשיבותו לכולנו, באקדמיה ומחוצה לה. בנוסף, תירוש מחנכת משפטנים ומשפטניות למחשבה ביקורתית אודות שוויון ואפליה, ומעודדת חשיפת האידיאולוגיה של "החוק הנייטרלי"

כתבו: ossi Mokryn ו- Reut Gelblum

 

קרן נויבך היא המגישה של "סדר יום- תכנית אקטואליה אחרת" ברשת ב'. בתכנית זו היא חושפת עוולות ומשנה את העולם. דוגמאות בולטות לנושאים בהם שינתה נויבך את סדר היום הציבורי- קשירות ובידוד של חולים במח' פסיכיאטריות (בתכניתה של נויבך נחשפו תנאי ה"אשפוז" של נועה, ומאוחר יותר הבידוד של דניאל, חשיפה שהובילה ללחץ ציבורי ולשינוי בשני מקרים אלו, אך גם לדיון ציבורי וממסדי בנושא תנאי האשפוז של נפגעי נפש בישראל)
נושא הדיור הציבורי; משבר הגז; התעמרות הביטוח הלאומי בזכאים; תאונות עבודה באתרי בנייה; מערכת הבריאות הציבורית; מערכת החינוך (ובפרט ילדים עם צרכים מיוחדים); כל אלו נושאים שהיא עוסקת בהם באופן קבוע בתכניתה. יש לציין כי נויבך היא מראיינת נדירה. מרואייניה זוכים לסיים משפט, ושאלותיה הן לעולם שאלות הדורשות מענה, ולא קנטרנות או הטחת האשמות. נויבך מקפידה מאוד על הזמנת מרואיינות נשים – גם לתיאור חויות אישיות, וגם כמומחיות ובעלות מקצוע

כתבה: Reut Gelblum

 

מקבולה נסאר, ממובילי דעת קהל בתקשורת הערבית, עיתונאית ומגישה ברדיו אלשמס, פרשנית, ומגישת תוכניות טלוויזיה, צלמת ובלוגרית באתר שיחה מקומית בשפה העברית. נאסר יזמה את הקמת מאגר A-list המרכז מומחים ערבים במגוון רחב של תחומים, במטרה להגביר את החשיפה של ערבים בכלי התקשורת.

%d7%90%d7%9c%d7%9b%d7%a1-%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%91%d7%98%d7%95%d7%91

אלכס קורבטוב היא אמנית מוכשרת ומקורית שעוסקת ביצירותיה בסוגיות מגדר שונות ושמה דגש מרכזי על קידום זכויות נשים והפניית תשומת לב הציבור לעוולות חברתיות כפועל יוצא מתפיסת עולם שוביניסטית.

כתב:Evgenia Glukhman

%d7%99%d7%94%d7%95%d7%93%d7%99%d7%aa-%d7%a1%d7%99%d7%93%d7%99%d7%a7%d7%9e%d7%9f

יהודית סידיקמן הקימה את עמותת "אל הלב" ומלמדת נשים ונערות הגנה עצמית בשיטה שפיתחה, יהודית היא לסבית ודתייה ומשמשת דוגמא לא רק לעוצמה אלא גם ליזמות ואמת פנימית מדהימה.

תודה ל- naama rose Golan

 

שרון שפורר אמיצה ולא מתקפלת מול גברים שיכורים מכח, עד כדי כך שהתגייסו למענה אלפי אזרחים תומכים למקרה שירצו לפגוע בה בתביעה. שפורר התעקשה לחשוף את עסקיו של סוחר הנשים דוד דגמי והיא מנהלת מאבקים עיתונאיים מול גורמי כח המאיימים עליה בתביעות השתקה ומעבר לכך.

צילום: איל טואג, הארץ

כתבה: Naama Weiss

 

אלונה ברקת לקחה קבוצה מהליגה הלאומית היישר לאליפות אפית (לראשונה מזה 40 שנה). תוך שהיא מנקה לאט אבל ביסודיות תופעות של אלימות וקללות בקהל. כל כך נדיר לראות אישה כבעלים של קבוצה (בכל אירופה יש רק 3 כאלה), והיא מתנהלת בצורה מעוררת השראה. כבוד גדול

כתבה: Michal Israel

 

פרופסור יולי תמיר נשיאת מכללת שנקר – שלמרות ההתנגדויות וההכפשות כלפיה וכלפי החלטתה בדבר הסרת ציור העירום של איילת שקד, ולמרות שדעותיה הפוליטיות שונות משל השרה שהוצגה בציור, היא הייתה נחושה בדעתה לא לתת יד להצגת אישה כאובייקט מיני.

כתבה: Adi Livni

%d7%99%d7%a2%d7%9c-%d7%a9%d7%a8%d7%a8

אשת השנה שלי היא יעל שרר קודם כל בגלל החדשנות. היא האישה הראשונה שתבעה את אבא שלה אזרחית על התעללות מינית בילדות וזכתה. היא הראשונה שעמדה בפנים גלויות בתקשורת וחשפה את מה שעברה. אחריה התחיל השיטפון שאנחנו רואות עכשיו.
מלבד זאת בניגוד לנשים שמתמקדות בנושא אחד שניים, מדובר באקטיביסטית שעובדת בכל רגע נתון על שישה נושאים לפחות, מדוחות ועיצוב תקנים חדשים לפעולה של חדרי בדיקה של נפגעות אונס בביתי החולים, מעזרה בחקיקת חוקים, חברות בעמותות אחת מתוך אחת ורחוב משלה ועד דף הומוריסטי משלה בפייסבוק.

צילום: Lubafein, Cc-by-sa-3.0

כתבה: Tal Korobkin

 %d7%98%d7%9c-%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93%d7%a8

העיתונאית טל שניידר הוכיחה (גם השנה) שאפשר לעשות עיתונות עצמאית, אישה אחת לבדה שהיא גוף תקשורת לכל דבר ועניין. שניידר מסקרת גם את מערכת הבחירות בארצות הברית וגם בה מאירה את הזוויות הפמיניסטיות של הסיפור.

כתבה: שירה הדס-נקר

%d7%90%d7%99%d7%a9%d7%94-%d7%9c%d7%90%d7%99%d7%a9%d7%94

נשות השנה עבורי, כל שנה, הן נשות קהילת אשה לאשה. בקהילה הזאת יש נשים חזקות ותומכות, נשים שמאפשרות לנשים אחרות לצמוח וללמוד ולהרים פעילות, נשים שבלעדיהן לא הייתי מגיעה לאן שאני כיום. אשה לאשה בשבילי זה המקום הכי מעצים והכי חשוב והכי מרכזי בחיים שלי. כל דבר שאני עושה בחיי האקטיביזם שלי, אם זה התעסקות בנשים עם מוגבלויות, אם זה עמוד תוסכותיש, או כל פעילות פמיניסטית פוליטית אחרת, יש קשר הדוק והתכתבות עם קהילת אשה לאשה. אשה לאשה זה העוגן שלי.

Khulud Khamis

 

איה כורם לאחר מאבק משפטי ממושך שהגיע עד לבית המשפט העליון, איה הצליחה להשתחרר מכבליו של החוזה שחתמה עם חברת התקליטים "עננה", שכבל אותה לחברת התקליטים למשך 18 שנה. בעקבות מאבקה האישי יזמה איה, בשיתוף חברי הכנסת דב חנין ועמרם מצנע, הצעת חוק שתגביל חוזים בתעשיית המוזיקה לפרק זמן של שבע שנים. נכון להיום החוק עדיין לא אושר באופן סופי בכנסת, למרות שח"כים נוספים הביעו תמיכה. לאחר שהצליחה לגייס כ-160,000 ש"ח בהדסטראט, בספטמבר 2016 יצא אלבומה החדש "2023" (על שם השנה שבה היתה אמורה להשתחרר מהחוזה הדרקוני עם חברת התקליטים). באלבום משתתפים אמנים רבים, והוא מעין אלבום קונספט מורכב, מעניין ויפה, שעוסק בין היתר במאבק שלה, ובהחלט מומלץ להקשיב לו.

כתבה: Neta amit

מירה זוהר סבן, כוכב הזוהר, מובילה כחמש שנים את תוכנית המנהיגות של של אגף הקידום למעמד האישה שלי ויצו, היא האמא המייסדת של מיזמים רבים, חלקם מוכרים יותר כגון קראפט, ובאשר תלכי, וחלקם מוכרים פחות. בהובלתה של מירה זוהר סבן, נשים רבות מקבלות לגיטמציה לבצע שינויים בהתאם לצו ליבם, היא מובילה לשינויים חברתיים ואישיים, שהיא פעמיים רבות מאחורי הקלעים, כאמא שעומדת וצופה בילדיה מגשימים את עצמם, לאור הערכים שהיא השרישה ונטעה בהם. כמים ששחקו אבן, בהתמדה מלאת אהבה, היא פועלת, נותנת למעשיה להיות הנתיב, למילותיה לסלול את הדרך ולאפשר. היא ראויה, היא השינוי שהיא רוצה לראות בעולם, היא מודל לחיקוי למנהיגות עם חזון לעולם טוב יותר!

כתבה: Moran Shabtay

%d7%98%d7%9c-%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%99%d7%a8

אשת השנה שלי היא טל ברייר בן מוחה מייסדת ״מנהיגותה״ ומחברת ספר הילדים והילדות ״לביאת״. טל מקדמת ללא הרף את חשיבות החינוך לשיוויון מגדרי כבר בגיל הרך. מנחה מפגשים לנשות ואנשי חינוך, מרצה, מתראיינת, יוזמת, כותבת ופועלת במגוון דרכים ליצור לילדות ולילדים שלנו עתיד שיוויוני ואופטימי יותר.

כתבה: Hamutal Barkan

 

סיוון רהב מאיר היא אשת השנה שלי. היא מרעננת את עולם הדת ומביאה נשיות חזקה ולא מתחנחנת אלא דעתנית ומשכילה ואינטלגנטית. סופר מקצועית.

כתבה: בת-ציון פיש

%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%9c%d7%99-%d7%91%d7%a8-%d7%9c%d7%91

אורלי בר-לב, האקטיביסטית של העשור. פעילה במאבק הגז והפכה נושא שולי לדבר החם והעלתה את המודעות לחשיבות שלו. היא באמת מדהימה ואשכרה שינתה את מתווה הגז.

כתבה:   Daniel Malovani

 

מנכ״לית משרד המשפטים שבמקרה היא גם אמא שלי- אמי פלמור. ניהלה את מחלקת החנינות במשרד המשפטים משנת 2,000, במסגרת התפקיד הייתה יו״ר ועדת האתיקה הרפואית בשירות בתי הסוהר, הייתה חברה מרכזית בצוות המסע ומתן על גלעד שליט ובנוסף לעוד תפקידים רבים שלקחה על עצמה הראתה שניתן להיות אישה מצליחה, להתקדם בזכות עצמך והיכולות שלך ולהיות גם אמא נוכחת ואשת משפחה מעורבת ודואגת. בשנת 2014 מונתה לתפקיד מנכ״לית משרד המשפטים ומאז קידמה קמפיינים מטעם המשרד נגד גזענות ונגד בריונות ברשת, ודאגה לשלב במשרד עובדים ממגוון מוצאים, אוכלוסיות ודתות. בנוסף, לאחרונה עמדה בראש הצוות למיגור הגזענות נגד יוצאי אתיופיה, וכראש הצוות הציגה 50 המלצות אותן בחרה הממשלה לאמץ ולתקצב. עבדה עם שתי שרות משפטים מקצוות פוליטיים שונים והוכיחה שעבודה במגזר הציבורי יכולה להיות נקייה מהשפעות פוליטיות או אג׳נדות אישיות, ולא פחות חשוב- הוכיחה שנשים יכולות לעבוד ביחד ולהוביל בצורה אחראית, מקצועית וטובה לא פחות (אם לא יותר) מכל גבר. אשת השנה ודוגמא אישית שלי לחיים.

כתבה: Yuval Hertz

%d7%98%d7%9c-%d7%a0%d7%99%d7%a6%d7%9f

טל ניצן היא משוררת מתרגמת סופרת ומרצה. היא הובילה השנה את המהלך להקמת פסטיבל שירה עצמאי "תיקון" בתגובה למינוי כמנהל אמנותי של בני ציפר עורך הספרות בעיתון הארץ שהתבטא במיזוגניות יותר מדי פעמים עד שנמאס. טל מובילה כבר שנים מחאות חברתיות מגדריות וחתומה על מכתבי מחאה רבים של אנשי ספרות ותרבות הקוראים לצדק חברתי.

כתבה: ענבל אשל כהנסקי

 

עדי קיסר היא משוררת ומובילת הקבוצה "ערס-פואטיקה. בספריה המעולים פותחת עדי את פצע האפליה העדתית והמגדרית בישראל ומאווררת אותו בבוטות משולחת השמה את השירה המזרחית החדשה על מפת התרבות בישראל ובעולם כולו. היא מארגנת כבר למעלה משלושים ערבי ערס-פואטיקה ללא תשלום המלאים תמיד עד אפס מקום ומעוררים הד חיובי מאוד.

כתבה: ענבל אשל כהנסקי

נעמה קטיעי פעילה פמיניסטית מזרחית.  ייסדה ומובילה את עמותת עמר"ם יחד עם שלומי חתוכה, ותרמה רבות להחזרת המאבק בפרשת ילדי תימן לתודעה הציבורית.
כתבה : רחלי סעיד
אורלי קסטל בלום  סופרת ישראלית, זוכת פרס ספיר לשנת 2015 על ספרה "הרומן המצרי"

לילך לסטר שהרימה בעצמה מפעל שלם של תרומות מזון ושאר צרכים לנזקקים, בזמנה הלא פנוי ובהתנדבות.
כתבו : אשבל רצון

 %d7%90%d7%99%d7%a8%d7%99%d7%a1-%d7%90%d7%9c%d7%99%d7%94-%d7%94%d7%9b%d7%94%d7%9f

איריס אליה כהן היא משוררת סופרת ומרצה העוסקת במגדר מתוך מקום הטרוסקסואלי עדתי והדי העוני הנורא כילדה מחלחלים לכתיבתה. לאחרונה מובילה מהלך לחשיפת חטיפת ילדי תימן ממשפחות של עולים חדשים ופעילותה נושאת פרי ומעוררת הדים.

כתבה: ענבל אשל כהנסקי

 

בתגובות בלטו שמותיהן של חברות כנסת רבות בהן:

 

השרה איילת שקד הובילה מינוי של שופטים אתיופים ושופטות, כי היא אישה חזקה שמתמודדת עם ביקורת סקסיסיטית והיא השרה החשובה ביותר בממשלה כיום.

כתבה: Noa Stern

 

אשת השנה שלי היא ח"כ מירי רגב!
כי לא מדובר פה על ימין ושמאל.
כי היא אישה חזקה שעומדת על העקרונות שלה.
כי היא פועלת למען חלוקה שווה של תקציב התרבות בין המרכז לבין הפריפריה.
כי היא פועלת למען תיקון עוול של שנים ארוכות בהדרת הזמר המזרחי/הים תיכוני מגלגל"צ.
כי היא לא מפחדת לומר את אשר על ליבה.
כי היא לא שותקת גם כשמנסים להשתיק אותה.
ובעיקר- כי היא חזקה למרות השתייכותה לשתי קבוצות מיעוט: המיעוט הנשי והמיעוט המזרחי. כידוע, עפ"י ההגדרה הסוציולוגית, מיעוט אינו חייב להיות כזה מבחינה מספרית, אלא מבחינת היותו מקופח ומופלה ע"י הקבוצה השלטת והדומיננטית בחברה.

כתבה: Zohar Hadad

 

ח"כ שלי יחימוביץ' היא אי של שקט בתוך פוליטיקה מלוכלכת. אישה מיוחדת, חזקה, פמיניסטית, שלא מפחדת להילחם כמו נמרה על זכויותינו. מעניקה מראה בשקיפות שלה, ברהיטות, בכנות, ברצון האמיתי למדינה טובה יותר.

כתבה: שובל בר

 

חברת הכנסת סתיו שפיר עומדת כל יום מול ערמה ענקית של פטריארכיה ומיזוגניה וחושפת אותה תוך שהיא מובילה בלי פחד שינוי מבפנים.

כתבה: Yana Boim

 

ח״כ عايدة توما-سليمان עאידה תומא-סלימאן, יו״ר הועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, שלמרות שרוב הקולגות שלה שמים לה מכשולים, מנסים להצר את צעדיה, תוקעים לה סכינים בגב ומכפישים אותה תחת כל עץ רענן, היא מנהלת את הועדה ומקדמת את האג׳נדות החשובות של נשים, נערות וילדות בישראל, מכל המגזרים והרקעים, בצורה פמיניסטית, שקולה, נחושה, חכמה, מקצועית ומיודעת, ומבעיקר מעוררת השראה. כולן חשובות לה, והיא מבינה את המצוקות של כולן בצורה אמיתית, ויודעת להוקיר ולשרת את הציבור, גם כשרבות בציבור לא נותנות בה אמון.

כתבה: Keren Greenblatt

 

ח"כ קסניה סבטלובה דיברה השנה באופן פתוח על הטרדות מיניות כלפי יוצאות ברה"מ בארץ, הובילה קמפיינים נגד אלימות משטרתית, נגד גזענות, לא פחדה להגן על שמה כשח"כ מהמפלגה הדתית לא הטרח להגות אותו כמו שצריך. לדעתי היא ח"כ המצטיינת שהשנה עשתה הכי הרבה לשיפור מעמד העדה הרוסית, היגנה על כבודנו. היא גם עשתה המון למען שיפור התדמית של ישראל בעולם הערבי. לדעתי היא אשת ההסברה הבולטת ביותר היום בכנסת.

כתבה: Lenna Winchester Šterenberk

 

תגובות

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה עוד מעניין אותך היום?

בשבעה לאוקטובר נהרגו חיילים ואזרחים בניסיון לשמור על הגבול בעוטף עזה. עשרות אלפי משפחות פונו מהצפון, מה שהוביל לניתוק מהקהילה ולפטירה מהירה של אנשים הרחק מבחיתם. גם את טקסי הקבורה היה קשה לעשות ביישובים בהם הלחימה המשיכה להתרחש. הכתבה מביאה שלושה סיפורים של התמודדות עם מוות ואבל בזמן המלחמה.

לראות את התמונה המלאה

פעם בשבוע אנחנו שולחות מייל שמחבר בין הכתבות ומציע לך דיון פמיניסטי מורכב.  

הדיון הזה חייב להתקיים ואנחנו זקוקות לעזרתך כדי להמשיך אותו

גם במלחמה, התפקיד שלנו הוא להביא את הסיפור האנושי ולתת במה לקולות של הנשים שלא תשמעו בשום מקום אחר.