יוריקו קואיקה הפכה אתמול לאשה הראשונה שנבחרה למושלת טוקיו, המרכז העירוני הצפוף ביותר בעולם ואחת הערים החשובות בו.
קואיקו, פוליטיקאית ימנית שנחשבת לשמרנית אך נפרדה ממפלגת האם שלה (שהיא גם מפלגת השלטון) והבטיחה רפורמה, הכריזה מיד עם היבחרה שתקדם מדיניות שתסייע לנשים ותתמקד בנושאים שחשובים להן.
כמושלת, היא תופקד גם על ההכנות לאולימפיאדה שתתקיים בעיר ב-2020.
אנחנו מקדישות תשומת לב רבה לבחירות של יותר ויותר נשים לראשות מדינות, או למשרות כלכליות בכירות בעולם, וקצת פחות לראשות ערים.
אבל גם בשלטון המקומי, יותר ויותר נשים מגיעות לצמרת, ולא רק במדינות מערביות אלא גם בערים רבות באסיה, באפריקה, במזרח אירופה ובדרום אמריקה.
מאייבי טיילור, ראשת העיר השחורה הראשונה של סן אנטוניו, דרך טרי ריסמהרינה שמובילה מהפכה ירוקה בסוראביה, אינדונזיה, אדה קולאו המהפכנית מברצלונה, קלרה דו מבוגו במונרוביה, ליבריה, אן הידאלגו בפריס ועד וירג'יניה ראגי שהפכה השנה לראשת העיר הראשונה של רומא – המספרים של נשים שמובילות עיריות, ומובילות שינויים בעיריות, הולכים וגדלים.
הרבה פעמים, דווקא המרחב העירוני הוא זה שבו מתקבלות החלטות חשובות לנשים: תכנון מרחב עירוני בטוח, כוח שיטור שמונע הטרדות ותקיפות ברחוב, הפעלת גני ילדים, אפשרויות חינוך ספורטיבי לילדות ועוד.
ניסינו להביא כאן תמונה של ראשות ערים בעולם, היום ולאורך השנים. לצד זאת הבאנו כמה נתונים מהמצב העגום בישראל.
אחוז הנשים בראש רשויות מקומיות אצלנו נמוך בהרבה משיעורן בכנסת למשל, ורק שש נשים כיהנו בראשות עיר מאז הקמת המדינה. וכנראה שהגיע הזמן לפעול ברצינות לשנות זאת.
לחצו על הנקודות במפה כדי לראות את שמות ראשות העיר המכהנות.
לחצו על אייקון ה בסרגל מצד שמאל כדי לראות מידע נוסף על ראשות העיר!
(אינפוגרפיקה: הדס מירון, תכנות: שולמית פרבר)
2 תגובות
ומה עם מרים פיירברג ראשת עיריית נתניה? או שראשת עירית בית לחם חשובה יותר?
שתיהן חשובות מאוד. פיירברג כל כך חשובה בעינינו שהיא מופיעה בגדול מאוד ממש מתחת למפה יחד עם ארבעת ראשות העיר האחרות בישראל. כנראה שלא שמת לב.