המהפכה המשטרית היא מהפכה פטריארכלית
קו ישיר עובר בין המהפכה המשטרית לצמצום זכויותיהן של נשים בישראל, בין אם מדובר בהדרה מהמרחב הציבורי, מחיקה משלטי חוצות, דרך הכשלה וצמצום חוק האיזוק אלקטרוני שנועד לספק הגנה מפני גברים אלימים ועד לביטול ההצטרפות לאמנת איסטנבול למיגור אלימות נגד נשים. המהפכה המשטרית, אם תעבור, תצמצמם את העצמאות של בית המשפט ולמעשה תהפוך את שלוש הרשויות לרשות אחת תחת קואליציה שמרנית, גברית ושוביניסטית. מאז תחילת המחאה כנגד ההפיכה המשטרית, וביתר שאת לאחר ביטול המשרד לקידום מעמד האישה כגוף בלתי תלוי, הוצאת המילים ,טיפול באפליה נגד נשים ואלימות נגד נשים ממטרות המשרד והשפל חסר התקדים של ייצוג נשים במוקדי קבלת החלטות בממשלה, נעשה יותר ויותר ברור למוחים ולמוחות הקשר בין תנועת ההתנחלות החרד"לית, הגרעינים התורניים והבוז לבית המשפט העליון ולערכים דמוקרטים וליברליים. הקשר התחדד ויותר לא ניתן להעלים עין מהנעשה בשמנו ובשטחים שתחת אחריותנו. לא סתם קמה מחאת הנשים ותנועת "בונות אלטרנטיבה".
המהפכה המשטרית ושינוי פני המשטר בישראל יובאו לכאן על ידי פורום קהלת והזרם החרד"לי ומכונה כעת 'אוונגליזם יהודי'. קרי, גישות אולטרא שמרניות של הימין האמריקאי, ברובו ימין נוצרי ובחלקו ליברטריאני, ואלו כוללים, בתרגום ל"ישראליות", לא רק בוז לבית המשפט העליון ולכל ביקורת שיפוטית, אלא גם גישה שמרנית מאוד כלפי נשים ולהט"ב, גזענות כלפי מיעוטים (במקרה שלנו החברה הפלסטינית בישראל), כינון עליונות יהודית בין הירדן לים, בהמשך ישיר לכל אלה מקדמים פרשנות דתית מחמירה על תפקידי מגדר, מאבק בכל מה שמריח שוויון, ובוודאי ובוודאי כל מה שמעניק לנשים חופש בחירה, צמיחה והגשמה עצמית. המסר שלהם הוא די פשוט: זכויות נשים ממוטטות את הבית היהודי. הבית היהודי הוא הבסיס לבניית האומה והלאום. מכאן, שזכויות נשים קוראות תיגר על הלאום היהודי ומהוות איום ממשי על קיומו.
לא צריך להפליג בנבואות פנטסטיות באשר לעתידנו כאן, ודי ללמוד מהתנועה השמרנית האמריקאית שגם לה הייתה תכנית סדורה למרחקים ארוכים: שינוי פני בית המשפט העליון על מנת להכניס שופטים שמרנים, שמתנגדים לזכות להפלה לנשים, לזכות לנישואים גאים ולזכויות רבות אחרות שהמיעוט בארה"ב קיבל באמצעות מאבק בלתי מתפשר ועתירות לבית המשפט העליון. למעשה, כשהנשיא טרמפ נבחר לנשיא ארה"ב, אחת היוזמות שלו בשבועותיו הראשונים לנשיאות היה צמצום המימון הפדרלי לתכניות לתכנון משפחה של תכניות סיוע בינלאומיות והגבלת מתן שירותי הפלה בתכניות במימון הממשל. את ההמשך כולנו מכירות. ביטול פסיקת רו נגד וויד (1973).
היום, ה28/9 מציינות בעולם את היום הבינלאומי להפלה חוקית ובטוחה. בעוד שבמדיניות רבות ישנה התקדמות לכיוון של ליברליזציה מוחלטת של הפלות, אי הפללה והוצאת חוקי ההפלות מחוק העונשין, כך מקסיקו, ארגנטינה, צ'ילה ואירלנד. מנגד, ישנן מדינות שדווקא החמירו בשנים האחרונות את הזכות להפלה, ביניהן פולין וארה"ב. גם פולין וגם ארה"ב הכניסו אט אט שופטים מטעם לבית המשפט ומחוקקים שמרנים לפרלמנט, כך שצמצום הזכות להפלה היה מחושב, מתוכנן מראש ודומה מאוד למה שעשוי לקרות בישראל במידה והמהפכה המשטרית תושלם. חשוב שכאן בישראל נעצור היום, כדי להכיר את המגמות בעולם ולהבין באופן שלא מותיר ספק שאנחנו בתוך תנועת סחף ההולכת וגוברת בעוצמתה, שסופה להביא אותנו למקום רע.
מטרתו של היום הבינ"ל להפלות בטוחות וחוקיות הינו להעלות מודעות ברחבי העולם לחשיבות של הפלות חוקיות ובטוחות היא חלק אינטגרלי מהזכות לבריאות ושלמות הגוף, ובעיקר להבנה שהזכות להפלה, כמו גם לאמצעי מניעה ושירותי בריאות מינית, מהוות חלק בסיסי מזכויות האדם של נשים. ללא הזכות והנגישות להפלה חוקית לבחירתן, נשים אינן יכולות להיות סובייקט אזרחי מלא תחת ממשלותיהן, לשלוט על עתידן או לתכנן את חייהן. בישראל אמנם בוצעה רפורמה בחוק הפסקות ההריון ב"ממשלת השינוי", אך נשים עדיין אינן הבעלות הבלעדיות על גופן הפורה וצריכות לבקש אישור מוועדה מטעם המדינה שתאשר את הפסקת הריונן. וכן, חוק הפסקות הריון הישראלי הוא עדיין חלק מחוק העונשין. על ידי כך שהאחריות הפלילית מוטלת דווקא על צוותי הבריאות, הוא מכופף ידיהם ומחייבם ליישם מדיניות, אשר בינה לבין החובה האתית לפעול לטובת המטופלת – אין קשר.
לאחר שנים של הישגים פמיניסטיים, שנעשו כמעט שקופים ומובנים מאליהם, מצאנו בעקבות סקר שערכנו בקואליציית הארגונים שהובילה את הרפורמה בחוק ההפלות, כי שליש מהעונים והעונות חוששות בנוגע לנסיגה בזכויות נשים ומחקיקה אנטי פמיניסטית. וזה הזמן לקשר בין הדברים. כמו שהמפלגות שתומכות במהפכה המשטרית בישראל ייבאו לכאן את האוונגליזם הנוצרי וצבעו אותו ביהדות חרד"לית, כך הם גם עלולים לצמצם את זכותן של נשים על גופן, דרך צמצום הנגישות להפלות בטוחות במטרה לשלוט בנשים ובעתידן. אסור לנו לעצום עיניים. המהפכה המשטרית היא מהפכה פטריארכלית.
ד"ר שרון אורשלימי היא רכזת קואליציית הארגונים להבטחת הזכות להפלה ואמצעי מניעה ומנהלת הסושיאל מדיה של פוליטיקלי קוראת