משטרת ניגריה חילצה בשבוע שעבר 12 נשים, שש מהן בשלבי היריון מתקדמים, מ"מפעל תינוקות" שפעל במדינת אוגון שבניגריה. על פי הצהרה שפירסם דובר המשטרה, עבימבולה אויימי, שלושה חשודים נעצרו בפשיטה המשטרתית. הנשים שחולצו היו בין הגילאים 20-25.

מפעל התינוקות התגלה ב28 לבפרואר, כשאחת הנשים שנכלאו בו הצליחה להימלט לתחנת משטרה שם דיווחה כי היא פותתה להגיע למקום ומאז הוחזקה בו בשבי. האישה סיפרה כי בעלת המקום נהגה להזמין גברים לאנוס את הנשים במטרה להכניסן להיריון. לאחר שהתינוקות נולדו הם נלקחו ליעד לא ידוע. אויימי הוסיף כי "מפכ"ל המשטרה, קנת אברמסון, הורה להעביר את החשודים באופן מיידי ליחידת הסחר בבני אדם וליחידת עבדות הילדים במחלקה המדינית לחקירות פליליות". כמו כן, ציין כי הקרבנות ישמרו מעתה במעצר בטוח ומגן, בהמתנה לאיחודן מחדש עם משפחותיהן.

בתוך כך, חולצו בשבוע שעבר 25 תינוקות ושש נשים בהיריון ממפעל דומה בעיר נוספת, פורט הרקורט, בירתה של מדינת ריברס שבניגריה.

פשיטות משטרה על מקומות דומים נפוצות יחסית בניגריה, בעיקר בדרום המדינה. משירותי הביטחון הניגרים נמסר כי במקרים אחרים, התגלו מקרים של נשים בהריונות לא רצויים שאולצו ללדת ללדת באותם מפעלים, על מנת שיוכלו לסחור בילדיהן. מהסוכנות הלאומית לאיסור סחר בבני אדם בניגריה (NAPTIP) נמסר כי מפעלי תינוקות אלו מוסווים לעתים קרובות כמרפאות יולדות, בתי אומנה, בתי יתומים או מקלטים לילדות ולנשים חסרות בית. ובמקרים רבים נשים צעירות מוחזקות שם בניגוד לרצונן, נאנסות וילדיהן נמכרים בשוק השחור.

ב2018 חולצו למעלה מ160 ילדים באחת מן הפשיטות הגדולות ביותר שנערכו במדינה, בשני בתי יתומים. חלק מהילדים עברו פגיעות מיניות חמורות ויועדו להמכר למטרות עבדות, או להמכר לסוחרים אירופאיים למטרות זנות. בחלק מהמקרים משמשים הילדים לאחר שהם למטרות פולחן, שם רבים מהם מוצאים את מותם.

סחר בבני אדם הוא הפשע השלישי הנפוץ ביותר בניגריה, לאחר הונאה כספית וסחר בסמים. מפעלי תינוקות וסחר בילדים הם נוהג נפוץ בדרום מזרח המדינה. נשים נשואות, שאינן יכולות להביא ילדים, רוכשות תינוקות במדינה שבה הן, כנשים נשואות ללא ילדים, נחשבות לכישלונות. הנשים מחקות דפוסי הריון במשך תשעה חודשים ולאחריהם, מציגות את התינוקות הקנויים שלהם. מפעלי תינוקות מהווים עסק בינלאומי, כאשר נשים שחורות מאירופה נוסעות גם הן לניגריה על מנת לקנות תינוקות.

תינוקות בנים נמכרים בדרך ככל בעלות של 500,000 נאירה (כ1250 יורו) בעוד תינוקות בנות נמכרות בכ-300,000 נאירה.


הרפובליקה הפדרלית של ניגריה, היא מדינה במערב אפריקה הגובלת בניז'ר, צ'אד קמרון, ובנין. ניגריה היא רפובליקה פדרלית נשיאותית המונה 36 מדינות וטריטוריה פדרלית אחת שבה שוכנת הבירה לאגוס.

מעמדן החברתי של נשים משתנה בהתאם לגורמים דתיים וגיאוגרפיים. אולם תפקידהן ממשיכים להיות מסורתיים בעיקר סביב אימהות ועבודות הבית.

תמותת האימהות בניגריה עומדת על 360 מיתות לכל מאה אלף לידות.

תמונה בכותרת: מתוך NAPTIP

לטור הקודם

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה עוד מעניין אותך היום?

בזמן שנתניהו נאם בקונגרס, ניצל פצועים וקורבנות מהמלחמה שהוא מתדלק, שיקר, הפריז והפגין את האנגלית הנפלאה שלו כ 20 מטר משם התרחש ההפך המוחלט. בחדר לא גדול בבניין צמוד התרכזו חברי קונגרס וסנטורים שבחרו להחרים את נאומו של נתניהו, יחד עם פעילים ישראלים ופלסטינים, ודיברנו על דבר שלעולם, כך נדמה, לא יאמר בבניין הקונגרס המקביל- שלום.
בשבוע האחרון יזמו אקטיביסטיות פמיניסטיות מחאה נגד הופעותיו של אייל גולן בעיר. הן חילקו פליירים על מכוניות שחנו בסמוך לאיצטידיון בלומפילד בו כתבו על מעשיו של גולן מתוך תיק החקירה בו הוא הואשם בניצול מיני ואלימות מינית של נערות. כעת הן מסבירות מה עמד מאחורי היוזמה ומדוע הן בחרו לעשות זאת.
האלימות המינית המוצגת ב'אייל קטן', הופכת קרביים דווקא משום שאינה מציגה אונס שנעשה תוך תקיפה פיסית והפעלת כוח. זו כוחה של הסדרה. היא שמה זרקוק על סיפור פגיעה רחב מימדים ומאפשר לנו לחשוב מחדש על דינמיקה של פגיעה מינית

לראות את התמונה המלאה

פעם בשבוע אנחנו שולחות מייל שמחבר בין הכתבות ומציע לך דיון פמיניסטי מורכב.  

הדיון הזה חייב להתקיים ואנחנו זקוקות לעזרתך כדי להמשיך אותו

גם במלחמה, התפקיד שלנו הוא להביא את הסיפור האנושי ולתת במה לקולות של הנשים שלא תשמעו בשום מקום אחר.