(*) עדכון מתאריך 26.5.20: בעקבות פרסום הכתבה, חברת "יס" שינתה את הקידום לסדרה "הילרי"

מאת: דפנה פייזר

הסדרה "הילרי" שמשודרת בימים אלו בישראל היא מופת של סיפור: על נערה נחושה, על מבנים חברתיים מפלים, על מיזוגניה, על החפצה, על פוליטיקה, על הגל השני של הפמיניזם, ועל מנהיגות אמיצה מול מנהיגות כוחנית מזלזלת. מאוד מומלץ לראות עם הנוער בבית.

הכותרת שנתנו לתכנית ב"יס", כפי שהתמונה מראה, נותנת לנו לחשוב שמדובר בסוג של אשת נשיא, אחת שהמעמד עצמו הקפיץ אותה לעמדת שליטה. היא יכולה לגרום לנו להניח שהילרי היא ממש כמו נשות מנהיגים דוגמת אוויטה פירון או אחרות מסביבנו. מבלי להזכיר שמות.

זו כותרת מזלזלת ומקטינה. ולכן, "יס", אזכיר את הסיפור המלא של הילרי, ותחשבו בעצמכם אם בחרתם מילות תיאור שמתאימות לאישה הזו.

הבת של אימא שלה: להתקדם בלי מגבלות מגדריות 

הסיפור של הילרי מדהים. בת בכורה במשפחה רפובליקנית מהמעמד הבינוני. אימא שלה הייתה עקרת בית, שעודדה את ביתה ללמוד ולהתקדם ללא שום מגבלות מגדריות.

בתיכון הילרי רצה לראשות מועצת התלמידים, ולא נבחרה. כי, כפי שסיפרה בסדרה, אף בחורה לא יכלה להיבחר לתפקיד. זה לא הפריע לבחור שזכה בבחירות לפנות אליה כדי שתעשה את הכל העבודה בעצמה, ללא קרדיט. והיא עשתה.

לאחר מכן הילרי בחרה ללכת לקולג' וולסלי לנשים בלבד, כדי ששם תוכל לבוא לידי ביטוי, מבלי שהבנים מסביב ישתיקו אותה. היא זכתה ללמוד עם חבורת נשים כמוה: מוכשרות, אמביציוזיות, חזקות.

בהמשך הלכה ללמוד משפטים בייל. אחת מ – 27 נשים בכיתה של 237 סטודנטים. במהלך תהליך הקבלה והלימודים ספגה לא מעט הערות על כך שהיא אישה, ושהיא לא אמורה בכלל להיות שם.

לנצל את המערכת כדי לסייע למי שמחוצה לה

במהלך הלימודים עבדה בקרן הילד וגילתה שילדים רבים עם מוגבלויות נשארים בבית בגלל חוסר נגישות. כתגובה הגישה תביעה לכפות על כל בתי הספר הציבוריים להפוך לנגישים עבור הילדים האלו.

עם סיום הלימודים, בחרה לעבוד במשרד שמתמקד בזכויות האזרחים, והתמקדה בדיוני משמורת על ילדים. בהמשך, הצטרפה לצוות החקירה בענייני הנשיא ניקסון, בו עבדה עד להדחת הנשיא.

עם נישואיה לקלינטון ייסדה את הקרן להגנת הילד. לבקשת הנשיא קרטר, הצטרפה למועצת המנהלים של התאגיד לסיוע משפטי, ואף עמדה בראשו מספר שנים.

כאשת הנשיא ייצגה את ארצות הברית בועידת הנשים של האו"ם בסין. היא גם פעלה רבות למען קהילת השחורים, זכויות להטב, ילדים ונשים, אנשים עם מוגבלויות ועוד. כשקלינטון נבחר לנשיאות, היא גם לקחה על עצמה את פרויקט פתרון ביטוח בריאות לכל אזרח, דבר שלא צלח.

"האישה הראשונה" בתחומים שחשובים באמת

הרבה לפני שהחלה את עבודתה כאישה הראשונה של ארצות הברית, הילרי הצטרפה למשרד עורכי דין מוביל בארקנסו. היא הפכה, עם השנים, לאשה הראשונה בהיסטוריה של המשרד שהתקבלה כשותפה מליאת זכויות. בהמשך הצטרפה כחברה במועצת המנהלים של הקרן העולמית החדשה, ופעמיים נכנסה לרשימת מאה עורכי הדין המשפיעים ביותר בארצות הברית.

לאחר סיום כהונת קלינטון, הילרי נבחרה לסנאטורית של מדינת ניו יורק, והיתה לאשת הנשיא הראשונה בהיסטוריה שנבחרה באופן ישיר לתפקיד ציבורי. היא נחשבת עד היום למובילה בחקיקות, ולמצטיינת ביצירת שיתופי פעולה בין מפלגתיים כדי לקדם חוקים חברתיים.

לא אספר כאן את סיפורה במירוץ לנשיאות פעמיים, ועל תפקידה כמזכירת המדינה. אני מאמינה שהמשמעות ברורה לכולנו.

הילרי מבחינתי היא האחת והיחידה. אני כל הזמן חושבת שאם היא היתה היום נשיאת ארצות הברית, ביחד עם מרקל, ושאר המנהיגות המדהימות מרחבי העולם, הן היו ממגרות את הקורונה במהירות הבזק, ולארה"ב ולעוד מקומות, היה נחסך הרבה כאב.

הגיע הזמן לשנות את הכותרת

אז לא, yes דוקו, היא לא החלה דרכה כאישה הראשונה, התואר הזה אפילו לא מגדיר אותה.

אם חיפשתם הגדרה, מה דעתכם: עורכת דין מבריקה, פוליטיקאית מנוסה והאישה הראשונה שהובילה מפלגה והתמודדה על נשיאות ארצות הברית, זכתה ברוב הקולות אך הפסידה בגלל שיטת הבחירות האמריקנית?

מוזמנים לשנות את הכותרת המבישה הזו.

ותראו את הסדרה.

הסדרה "הילרי" כוללת ארבעה פרקים בני 60 דקות, היא משודרת בימים אלו ביס דוקו ובהוט 8 .

לכתבות נוספות בנושא ביקורת מסך לחצו כאן

תמונה בראש הכתבה: צילום מסך שעשתה דפנה פייזר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה עוד מעניין אותך היום?

לראות את התמונה המלאה

פעם בשבוע אנחנו שולחות מייל שמחבר בין הכתבות ומציע לך דיון פמיניסטי מורכב.  

הדיון הזה חייב להתקיים ואנחנו זקוקות לעזרתך כדי להמשיך אותו

גם במלחמה, התפקיד שלנו הוא להביא את הסיפור האנושי ולתת במה לקולות של הנשים שלא תשמעו בשום מקום אחר.