בספרה ״כל הנשים הרווקות: צמיחתה של אומה עצמאית״ טוענת העיתונאית רבקה טרייסטר כי  ״בשביל נשים רבות החברות הן השותפות העיקריות בחיים. הן אלו שעוזרות לנו לעבור לדירה החדשה, מחלצות אותנו מיחסי זוגיות קשים, נמצאות איתנו בזמן לידה ומחלות. זה נכון גם לנשים נשואות. זה נכון בתחילת דרכנו כנשים בוגרות, וגם בסוף – אחרי גירושין קשים או מותו של  בן זוג.״

סוג החברות הקרובה שעליו כותבת טרייסטר הוא אחד הנושאים המרכזיים בסדרה "פשוט ככה" (Just Like That)  סדרת ההמשך של ״סקס והעיר הגדולה״. שלושת החברות מסדרת האם: קארי, מירנדה ושרלוט (סמנתה התנתקה מהחבורה ומתגוררת בלונדון) הן בנות 55, כבר לא צעירות אבל עדיין לא זקנות. בפרק הראשון כולן נשואות וחיות בשגרה נוחה, וניכר שהחברות מעורבות מאד בחיי היומיום של כולן.

בניגוד לסדרה הקודמת בה צפינו במעלליהן של ארבע רווקות רעננות, שנונות מתוחכמות ומשפיעות בשנות השלושים לחייהן, בסדרת ההמשך "פשוט ככה" שלושת הנשים הן כבר הרבה פחות רלוונטיות. הסדרה החדשה מתמודדת עם נושאים פחות זוהרים, בלשון המעטה, כמו אלמנות, גיל המעבר, בעיות בריאות, שעמום בנישואים, חיפוש זוגיות בגיל המבוגר, ועוד.

אפשר לסמוך על החברות הוותיקות שיגיעו לקונצרט התלמידים המשמים בו מנגנת לילי בתה של שרלוט. גם כשביג בעלה האהוב של קארי מת אחרי אימון על הפלאטון, החברות הטובות לא עוזבות אותה לרגע . בזמן הראשון לאחר האסון הן ״עוטפות״ אותה. כלומר החברות הטובות הן לצידך בטוב וברע.

חברות ותיקות וחדשות במסלול החיים של נשים  

אבל יחסים עם חברות ותיקות הם יחסים מורכבים. מצד אחד הן אלו שתומכות בך ואוהבות אותך, או כפי שאמר מייקל פטריק קינג יוצר הסדרה: ״החברות הן שם בשבילך כשהנורא מכל קורה, והן עוזרות לך לחזור לחיים״.

ומצד שני דווקא בגלל המחויבות וההיכרות רבת השנים יש להן נקודות עיוורון ולעיתים הן לוקות בשיפוטיות יתר. אם שכחת מי את או איבדת את הדרך, הן שם כדי להזכיר לך. אבל קשה להן יותר להתמודד עם שינויים מבחירה, או שלא מבחירה. בעלילה של "פשוט ככה", כמו בחיים האמיתיים, כדי להשתנות, לצעוד בדרך חדשה, או להימנע מביקורת יתר של חברותייך הטובות יש צורך למצוא חברות חדשות, מעבר למעגל המצומצם והמוכר.

כבר מהפרק הראשון "פשוט ככה" מדגים את ההתפתחות הזאת בחייהן של שלושת החברות. שרלוט מכירה דרך בית הספר של בנותיה אמא שהיא מוצלחת לא פחות ממנה (הפרפקציוניסטית) ואולי אפילו יותר . מירנדה, עורכת הדין, מחליטה לחזור ללימודים. היא שבסדרה הקודמת מצאה בכל מצב את המילים הנכונות עומדת נבוכה ומבוישת מול כיתה שלמה של צעירים המדברים בשיח אותו היא כלל לא מכירה. באופן לא צפוי, לאחר התחלה מביכה שבה עשתה את כל הטעויות האפשריות, היא מתיידדת עם הפרופסורית שלה, אקטיביסטית שחורה, המאפשרת לה ללכת לדרך חדשה.

לאחר מותו של ביג קארי מוצאת חברה חדשה, ולא צפויה. סימה היא אישה רווקה וחזקה ממוצא הודי, שעל אף החוסן הנפשי שלה, בגיל 53 היא פוחדת לעמוד מול הוריה ולומר אני לא מתחתנת.  החברות עם סימה במיוחד חשובה במיוחד לקארי כיוון שהאובדן שנכפה עליה מכריח אותה להמציא את עצמה מחדש.

למה מיליניאליות עדיין צופות ב"סקס והעיר הגדולה"?

יצירה חשובה ואמיצה שפועלת נגד השקיפות של נשים בגיל המעבר  

צופות וצופים רבים התלוננו ש"פשוט ככה" היא סדרה מדכדכת. זה בוודאי נכון גם בלי להשוות ל״סקס והעיר הגדולה״. אבל להרגשתי זאת יצירה אמיצה וחשובה כי היא משקפת חיים של נשים בגיל המעבר בעולם בו הן כבר שקופות ולא ממש רלוונטיות.

ובכל זאת הסדרה היא אופטימית כי היא מראה שגם בגיל 55 את יכולה לצמוח ולהשתנות: לעשות טעויות וללמוד מהן, להמשיך לחיות ואפילו לשמוח לאחר אסון שהרס את חייך, לעשות לעצמך בת מצווה, להתאהב בטירוף, וללמוד לחיות בחוסר ודאות.

ולסיום, חייבות לומר שאם את רוצה ללמוד ולהתפתח עדיף שיהיה לך כסף כמו לנשים ב"פשוט ככה", אבל כיון שלא נראה שבקרוב מישהו.י תעשה סדרה על נשים מבוגרות קשות יום, אז סדרה על נשים מבוגרות בניו יורק  היא בהחלט התחלה.

אני מאד ממליצה על "פשוט ככה", גם זמן מה לאחר הצפיה אני ממשיכה לחשוב על העלילה והדמויות ומבינה עד כמה היא משמעותית דוקא לזמן הזה.

לקריאת סקירות מסך נוספות לחצו כאן

תמונה בראש הכתבה: תמונת קידום של "פשוט ככה", HBO

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה עוד מעניין אותך היום?

לראות את התמונה המלאה

פעם בשבוע אנחנו שולחות מייל שמחבר בין הכתבות ומציע לך דיון פמיניסטי מורכב.  

הדיון הזה חייב להתקיים ואנחנו זקוקות לעזרתך כדי להמשיך אותו

גם במלחמה, התפקיד שלנו הוא להביא את הסיפור האנושי ולתת במה לקולות של הנשים שלא תשמעו בשום מקום אחר.