50:50 ברשויות המקומיות

מי לא מכירה את הכרזה של האישה עם המטפחת האדומה והנקודות הלבנות, החולצה הכחולה, מסתכלת מהצד, עושה שריר ביד, ומצהירה – "אנחנו יכולות לעשות את זה!" (We Can Do It)

לא כתוב את יכולה לעשות את זה. אלא אנחנו. שוויון הוא ערך עבור כלל הציבור, שוויון מגדרי הוא אינטרס של הכלל. לא של הנשים. ובטח לא של האישה האחת. אי אפשר לעשות שוויון לבד. עברו כמעט מאה שנים, מאז שיצאה אותה כרזה, שקראה לנשים להשתלב בשוק העבודה ולהיות חלק מהחיים הציבוריים. הכרזה קוראת לנשים ומשכנעת אותן – אתן יכולות.

גם היום, עשרות שנים אחרי, קמפיינים רבים פונים אל נשים: תגישי, תרוצי, תתמודדי, תשברי תקרות זכוכית, ועדיין אחרי יותר ממאה שנים של מהפכה פמיניסטית הקוראת לשוויון אנחנו במרחק רב משוויון, בטח במוקדי קבלת ההחלטות.

למה לך פוליטיקה מוניציפלית עכשיו

להכיר את הנתונים

בכנסת ישראל יש 25% חברות כנסת, הייתה ראשת ממשלה אחת, יש 14 ראשות רשויות, וישנן 72 רשויות עם 0 נשים. אלו המספרים.

במפגש עם הנתונים הנמוכים האלו, כדאי שנעלה את השאלה אצל מי האחריות. האם נשים לא מתמודדות? או האם נשים לא נבחרות?

בעוד חצי שנה יתקיימו הבחירות לרשויות המקומיות, אלו בחירות בלי פריימריז, יש ראש רשימה שקובע.ת את סדר המועמדים.ות, במבט חטוף ניתן לראות שברשימות רבות יש נשים וגברים, בקמפיינים השונים ניתן לראות תמונות צבעוניות של גברים ונשים. יחד גברים ונשים שיובילו את העיר.

אז איפה מתחילה הבעיה? במיקום המועמדיםות. כארבעים יום לפני מועד הבחירות ברשויות המקומיות, ראש הרשימה צריך להגיש את הרשימה ואת סדר המועמדים והמועמדות שבה. בשלב זה מתגלה אי השוויון – גברים קדימה, נשים מאחור. וכאשר הבחירות מסתיימות ניתן לראות שגברים נכנסו למועצה ואילו הנשים שהיו שותפות בקמפיין לא נכנסו להיות חברות מועצה.

חולון – עיר הילדים של ישראל?

לשנות את המצב ביחד

הדרך היחידה לשנות את המצב זה להצהיר WE CAN DO IT  – אבל יחד. גברים ונשים יחד. רשימות שיש בהן שוויון מההתחלה ועד הסוף, בשיטת הריצ'רצ'. אם בראש הרשימה עומדת אישה – אחריה יעמוד גבר, אם בראש הרשימה עומד גבר – אחריו תעמוד אישה. ככה זה נראה כאשר יש "אנחנו". הסדר הוא קריטי בשביל לקיים סדר חדש. שוויון הוא אינטרס של גברים ונשים ויש לפעול יחד על מנת לקדם אותו.  

"ולא ארגוני נשים דווקא, אלא ארגוני גברים צריכים לעמוד על תביעה זו במידה שווה".

ככה כותב בן גוריון ב 1948, ערב הקמת ממשלת ישראל הראשונה בתשובה שלו לארגוני הנשים שדרשו ייצוג של נשים בממשלה החדשה. מאז ועד היום, 75 שנה אחרי, אין ארגוני גברים העומדים על תביעה לשוויון. זו נשארה משימתן של אירגוני הנשים. 

שנת 2023 יכולה להיות שנת מהפכה ברשויות המקומיות, ככל שיותר רשימות יעשו את זה יחד. 

בחודשים הקרובים כל המועמדיםות יקיימו חוגי בית, תרצו להבטיח לילדים והילדות שלכםן מועצת עיר שווה יותר? עכשיו זה זמן מצויין להגיע לכל חוג בית ולשאול כל מועמד ומועמדת – האם יש לכםן 5050 ברשימה? האם סדר המועמדיםות הוא ריצ'רצ'? אם שתי התשובות הן כן, אז יחד נוכל לעשות את זה. WE CAN DO IT

יעל יחיאלי
יעל יחיאלי

יעל יחיאלי- מייסדת מיזם 5050

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה עוד מעניין אותך היום?

לראות את התמונה המלאה

פעם בשבוע אנחנו שולחות מייל שמחבר בין הכתבות ומציע לך דיון פמיניסטי מורכב.  

הדיון הזה חייב להתקיים ואנחנו זקוקות לעזרתך כדי להמשיך אותו

גם במלחמה, התפקיד שלנו הוא להביא את הסיפור האנושי ולתת במה לקולות של הנשים שלא תשמעו בשום מקום אחר.